Hitta rätt i chattrummet

Bingo på nätet är vanligt idag. I takt med att fler och fler upptäcker hur roligt det är så pratas det också friskt i djungeltelegrafen, bingo sprider sig naturligt. Vi människor är sociala av natur och vi älskar att prata. Och det kan du verkligen göra på online bingo, du kan nämligen chatta i bingorummen. I nästan alla bingorum finns det en chatt där du kan prata med andra medlemmar. Du får välja ett alias eller använda ditt riktiga namn. Det är också i chatten du hittar bingovärden. Han eller hon är där för att kontrollera att allt går rätt för sig och för att bland annat svara på frågor från spelarna.

Bingo är socialt

När du spelar bingo i en större lokal, en bingohall eller på ett café så säger det sig själv att det är en fördel att det är tyst under spelets gång. Annars så hör spelarna inte bingoutroparen. Inte heller när någon har fått bingo. Det pratas däremot friskt i pauserna i spelhallen och i bingohallens café. I bingo online så är det en helt annan historia. Där chattas det friskt under spelets gång och självklart i alla pauser. Det hör liksom till och det har blivit en väldigt viktig del detta med chatt i bingorummet online.

Det är just den sociala biten som drar många till alla bingosajter som finns. Trevligt att logga in på en fredag eftermiddag. Brygga en kopp kaffe och ta en bingorunda i trevligt sällskap. Det är en av många fördelar med bingo på nätet, chatten i tillägg till bingospelet i sig. I chattrutan säger det sig själv att vi håller god ton och uppför oss. Bingovärden har rätt att kasta ut spelare om ovårdat språk används och det är med all rätt. Det är inte trevligt att bli mött av sura spelare som sprider negativa hållningar. Nu händer det inte ofta men det är skönt att veta att det är stränga regler i chattrummet.

Chattspel hjälper till

När du spelar bingo på nätet, får du mellan bingodragningarna vara med i chattspel. Det kan vara i en paus till exempel eller bara mellan omgångarna. Bingovärden startar en minitävling i chatten och den kan alla vara med på. Det finns många olika chatt tävlingar och det kan variera lite från sajt till sajt vilka tävlingar som hålls. På dom flesta bingosajter finns det information om vilka tävlingar som brukar hållas i chatten och hur dom fungerar. Annars är det bara att fråga, det finns oftast någon i chattrummet som kan hjälpa dig. Bingovärden brukar annonsera när det är dags för ett spel och har du köpt en bingobricka är det bara att haka på.

Varianter av chattspel

Det finns många olika chattspel och dom föregår på lite olika sätt. Det är vanligt med ord-relaterade tävlingar. Det kan var till exempel anagram, ett ord som är möblerat om och du ska gissa vilket ord det är. Den som svarar först vinner och det kan vara en spelbonus eller annan trevlig vinst. Det kan vara baklängesord, bingovärden skriver ett ord baklänges och du ska skriva ordet på rätt sätt så fort du kan, blir du först vankas det vinst. Eller ett långt ord som du ska få ut flest små ord av. Det är egentligen bingovärdens fantasi det står på, hur finurlig han/hon är på att komma på trevliga tävlingar.

Karaoke tävlingar i chatten är populärt. Det går ut på att gissa låten utifrån ett par ord i en låttext. Och självklart frågetävlingar, då ska du ofta skriva ett ord innan du skriver svaret, annars gäller inte det rätta svaret. Tävlingar med nummer är kul och det finns det många olika varianter av. Bingovärden brukar innan spelet kör igång förklara reglerna och skulle något vara oklart så är det bara att fråga.

Språket i bingochatten

I chatten så är det också vanligt med förkortningar när du skriver. En som är vanlig är ”lol”, laughing out lout. I början så kan det vara svårt att förstå vad olika förkortningar betyder. Det finns på vissa bingosajter en lista över vad dom olika förkortningarna betyder. Annars så är det bara att skriva att du inte förstår vad en förkortning betyder och då brukar alltid någon förklara. Du kommer fort in i det och efter ett par gånger är det säkert du som skriver ”gg”, grattis grattis, i chatten när någon vinner.