TV-dragning

Här i Sverige så har vi två spelaktörer som vi alla känner till och förknippar med Bingo, Bingolotto på tv och Svenska spel. Vi spelar lika mycket spel här som i många andra land, och speciellt bingo har vi tagit till oss helhjärtat. Vi ser på bingo som ett nöje och sällskapsspel och det är ju precis det det är. I tv rutan så kan vi följa med på Bingolotto sitt trevliga program på söndagskvällar. Om du vill vara med och spela om dom fina vinsterna kan du köpa bingolotter både i affären, kioskerna och på hemsidan till Bingolotto.

Direktsänd Bingolottos dragning

Dom har verkligen fattat, att kombinera ett folkkärt spel med trevliga kändisar som bingovärdar är ett vinnande recept. Lägg sedan till bra musik från populära musiker och band och riktigt fina vinster i bingospelet så har du en succé. Det populära tv programmet har sänts i TV4 sedan år 1991. Det ska nämnas att det sändes lokalt i Göteborg år 1989 och 1990 innan programmet blev rikstäckande.

Leif Loket Olsson var en strålande programledare för programmet när det startade. Hans okonstlade sätt och härliga humor och skratt som smittade av sig till hela svenska folket gjorde honom till en stjärna. Det är solklart att han var en bidragande orsak till att programmet blev så populärt. Alla underbara klipp som går att se på Youtube med denna folkkära bingovärd är absolut värt att titta på. Efter honom har en rad andra duktiga kändisar tagit över bingo i tv och gjort ett toppenbra jobb.

När bingonummer i bingodragningen läses upp från studion så är hela svenska folket med. Vi sitter klar i soffan med duttpennan i högsta hugg och många är det som vill ha bilen eller färgfemman. Att få en telefon från Bingolotto i direktsändning är det nog många som önskar sig. I Bingolotto på tv så har bingobrickan 3 fält med 25 nummer i varje fält. Det gäller att få en rad och då vinner du det som står på den raden på din spelbricka. Det som gör Bingolotto lite speciellt är att du kan ringa till dom om du får bingo. Skulle du då ha sån himla tur att du kommer ända fram och får prata i direktsändning. Då har du chans på fler fina vinster. Bingolotto ägs av Svenska Spel som i sin tur får alla tillstånd av lotteriinspektionen.

Svenska Spels bingo

Svenska spel är hela folkets spelbolag. Penninglotteriet och tipstjänst slogs ihop år 1997 och blev Svenska Spel. Mycket har hänt sedan dess och dom var tidigt på banan med en online sajt där många spel kunde spelas. Bingo finns självklart med på Svenska Spel sin sajt och det är ett tryggt och säkert sätt att spela bingo online på. Här hittar du dom vanligaste varianterna av bingo och du spelar från pc, surfplatta eller mobil. Det är inte så annorlunda med bingodragningar här. Du måste skapa ett konto på sajten om du vill spela bingo. Det gör du snabbt, sen kan du vara med på dragningarna om vinsterna och jackpotarna.

Så vilka spelare passar bingo för? Går vi tillbaka några årtionden så var det nog damer från medelåldern och upp som var den största gruppen av bingospelare. Då var bingohallarna fulla av fina damer i söta hattar, men även en cigarrökande herre här och där. Så är det definitivt inte idag. Efter att bingo lanserades online och fick genombrott i tv så spelar vi alla bingo. Till och med dom minsta spelar bildbingo på förskolorna, ett bra sätt att lära sig att para ihop bilder i ett roligt spel.

Spela alternativet TV-dragning

Det som är så kul med bingo och den ständiga utvecklingen, är att det har också vuxit fram fler varianter i takt med dess popularitet. Till exempel TV-bingo är ett komplement till vanliga dragningar. Du kan skifta tv-dragningar med exempelvis Speedbingo med 9 rutor på spelbrickan. Där går det fort och det gäller att fylla hela brickan. Vi spelar också kobingo i det gröna på sköna sommardagar och bilbingo på en stor parkering en skön sommarkväll. Vi har påskbingo och julbingo. Främst hoppas vi såklart att TV-bingodragningarna håller i sig!